Wie zijn wij

Hans de Leeuw

Hans l

Ook ik ben vele jaren terug begonnen in dit vak. Als zanger – gitarist – Orgel en keyboardspeler heb ik ook bij vele orkesten gewerkt. Ik wil niet alles opnoemen ,maar bij de laatste stil staan. Nadat ik allerlei omzwervingen heb gedaan om wat ervaring op te doen met verschillende bandjes ben ik uiteindelijk ook bij het orkest Daily Mail gekomen In die betreffende 8 jaar heb ik een hele fijne tijd gehad. Wij zijn begonnen met op de drums AP Dekker en op basgitaar Willem Schone en op gitaar  Piet Baalemans en ikzelf ” zei de gek ” op toen nog Hammond orgel en gitaar. PS we zongen ook allemaal hoor. Dat dit orkest zolang heeft bestaan is mede te danken aan het feit dat wij ook als vrienden met elkaar omgingen en na al die jaren nog steeds praten over hoe leuk dat wel was toen. Na die tijd zijn wij elkaar een beetje uit het oog verloren, totdat Piet mij belde om te vragen of ik voor hem naar The Sparrows wilde gaan omdat hij met de Spoetniks wilde gaan starte. Na een paar jaar te hebben gewerkt met The Sparrows ben ik naar The Parrots gegaan en heb daar nog een tijd in gespeeld. Toen ik op een zeker moment het gevoel kreeg dat ik wat anders wilde belde Piet mij op om met hem verder te gaan als duo ”Mijn Broer En Ik ”. Met hem heb ik ook een aantal plezierige jaren gewerkt. Tot dat hij besloot om uit gezondsheidsredenen te stoppen. Na een aantal jaren alleen gespeeld te hebben ben ik samen met Hans van Velzen terug als allround duo Tweede-Hans.

 

Hans van Velzen

Hans v Velzen 2Wie kent hem niet? Al jarenlang speel ik door heel Nederland. Ik ben in 1954 geboren, en speel de basgitaar sinds m’n 15e.Mijn eerste beetje bekende band was Robin and the Rednecks. Dit was voornamelijk country en countryrock muziek. Hier heel veel geleerd, en ook heel veel samenzang gedaan. We traden in heel Nederland op, ook op vele festivals, en zijn ook een keer naar Engeland geweest naar een heel groot country festival. We hadden nog een singeltje gemaakt onder de naam Red Next.Mijn tweede band was The Limit. Dit was een coverband uit Alkmaar, met zangeres. Ook met deze band traden we in heel Nederland op.Mijn derde band was Midnight Mover. Ook met deze band speelden we vele covers, Engels en Nederlandstalig. In deze band deed ik de meeste zangpartijen. Overal waar we speelden hadden we succes. We speelden ook voor iedereen wel wat. Zo speelden we een hard rock nummer van Metallica, en zo weer een nummer van Vader Abraham. Vele kermissen, feestweken en personeelsfeesten waren zeer geslaagd. Na 25 jaar Midnight Mover werd het weer eens tijd voor een nieuwe uitdaging.Nu samen met m’n vriend Hans de Leeuw, in het allround duo TWEEDE-HANS. Nu ook weer heel veel Nederlandstalig, maar natuurlijk ook de oude Engelse bekende hits van vroeger